zelf bikefitting doen

Gratis Video! Stap 1 van de videocursus bikefitting: Wat is jouw ideale cranklengte?

Of blijf je fietsen met jouw, misschien wel te lange, crank?

Bekijk hier direct de eerste video:  

Wat is jouw ideale cranklengte?

Wat je gaat ontdekken in deze gratis video

  • Waarom het crankstel hét belangrijkste onderdeel van je racefiets is
  • Waarom je absoluut met de juiste cranklengte wil fietsen
  • Welke zaken van belang zijn bij het bepalen van de goede cranklengte
  • Wat de cranklengte is die past bij JOUW lichaam
goede cranklengte racefiets
"Kijk op houding, comfort, krachtoverbrenging en materiaal"

Als triatleet ben ik constant op zoek naar marginale verbeteringen. Meestal zoek je dat in materiaal. Echter, de grootste vijand voor verbetering ben je vaak zelf. Zo kwam ik na de Ironman Portugal uit bij Aron van De Biomechanieker. Ondanks een goede tijd had ik toch last van rugpijn op mijn Felt TT fiets. Ik ging op zoek naar een holistische kijk op houding, comfort, krachtoverbrenging en materiaal (fiets). Hij heeft mij fantastisch geholpen. Ik heb gelijk twee fietsen laten afstellen en zie nu al verbetering. Ik kan hem zonder reservering aanraden. Ook als je in de markt bent voor een nieuwe fiets moet je echt eerst bij hem langs!

  
"Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen."

Met mijn oude racefiets een aankoopadvies meting uit laten voeren. Hieruit bleek dat ik sowieso al jaren op een te groot frame fietste. Na wat aanpassingen fiets ik hier ook veel beter mee. Na aanschaf nieuwe racefiets en een zomer zonder verdere fijn afstelling te hebben rond gefietst alsnog een complete fietsmeting laten doen door Aron. Doel was toch wat pijntjes en ongemakken weg te krijgen. Stiekem zijn er best wat aanpassingen gedaan hier en daar. Na een aantal ritten te hebben gereden ervaar ik veel meer ontspanning in mijn onderrug tijdens én na het fietsen en het heb ik het gevoel dat ik veel makkelijker tempo kan houden zonder overdreven inspanning. Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen. Bedankt Aron!

  

Voorkom dat je dit misloopt...

Download hier direct de eerste video van de cursus bikefitting voor de racefiets! In deze video wordt je alles uitgelegd wat je moet weten voor het bepalen van jouw ideale cranklengte voor je racefiets. Let op, dit is geen informatie die je terug kunt vinden op youtube of waar je door je lokale fietsenmaker op gewezen zult worden. Aron deelt hierin de belangrijkste informatie zodat jij daadwerkelijk je ideale cranklengte kunt gaan bepalen.

Een tipje van de sluier... Het crankstel is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van jouw racefiets.

cursus bikefitting